Povestea L’Amande, din 2016 pe piata

– Desserts sans gluten –

L’Amande a fost creat din pasiune si dorinta de a aduce mai multa valoare pietei produselor fara gluten.

Povestea L’Amande, din 2016 pe piata

Dupa ce a fost corporatista ani de zile, Daniela Alecse, fondator L’Amande, s-a decis sa-si deschida propriul business, un laborator de productie unde sa pregateasca produse fara gluten. A ales acest business pentru ca iubeste oamenii si stie cat de greu este sa fii diagnosticat cu boala celiaca – intoleranta la gluten.

Acest proiect a reprezentat pentru ea o noua viata dupa ce a fost depistata cu intoleranta la gluten.

A inceput cu cateva retete de fursecuri si prajituri, dupa zeci de incercari si materii prime aruncate la gunoi a ajuns la o gama variata de produse, de la prajiturile clasice – amandine, eclere, dobos, facute din ingrediente naturale si care au gustul copilariei, pana la prajituri moderne – mousse-uri de ciocolata cu insertii de fructe, ciocolata de casa, fursecuri, biscuiti, cornulete, saratele, patiserie dulce si sarata, diverse sortimente de paine, pizza.

Sa lucrezi cu faina fara gluten e o adevarata provocare.

Multe dintre retete sunt ale mamei ei, doar ca ea a trebuit sa se chinuie sa iasa gluten free.

Văd ce-i mai frumos în oameni

Pasiune pentru gătit

Sunt bucovineancă. Mama şi bunica gătesc aşa, ştiu să fac absolut orice în bucătărie. Partea de cofetărie am moştenit-o de la mama şi i-am insuflat-o şi eu fiului meu să continue.

De ce Minuni fara Gluten?

Pentru că iubesc oamenii şi ştiu cât este de greu e să fi diagnosticat cu boala celiacă – intoleranţă la gluten. Personal a trebuit să-mi schimb regimul complet deoarece glutenul este în diverse forme, în tot ceea ce mâncăm. Am început să gătesc dulciuri şi pâine, cele din comerţ realizate industrial fiind scumpe şi rele la gust. Aşa a luat naştere această mică afacere, Dumnezeu mi-a arătat calea după 18 ani de manager în multinaţională.

De unde numele L’Amande?

Un prieten foarte bun venise în ţară chiar când eram în faza de proiect şi mi-a propus să mă ajute. Când am căutat numele am zis să ne legăm de migdale deoarece făina de migdale este preponderentă în produsele noastre. Aşa că am preluat numele franţuzesc. Logo-ul este un soare tibetan cu linii de tigru, care înseamnă viaţă, echilibru şi sănătate.